Polityka Prywatności | Clarena - Oficjalny Sklep Internetowy
ok
Kontynuuj zakupy
Kupuję i płacę
Zmieniam zamówienie
Ok, dalej
x

Oficjalny sklep internetowy Clarena

Newsletter
Newsletter

Chcę dostawać newsletter i wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne w celach marketingowych przez Clarena Sp. z o.o. Sp.k. z siedzibą w Wilczycach, ul. Clareny 2, 51-361 Wilczyce i oświadczam, iż podanie przeze mnie danych osobowych jest dobrowolne oraz iż zostałem poinformowany o prawie żądania dostępu do moich danych osobowych, ich zmiany oraz usunięcia.
zapisz
Zaloguj się
Zaloguj się
Rejestracja
zaloguj
Nie pamiętasz hasła?
Koszyk
0
Koszyk
0 zł
produkty: 0
0 zł
szczegóły
jesteś tutaj:
Start / polityka prywatności

Polityka prywatności Sklepu detalicznego Clarena
https://www.e-clarena.eu

 („Sklep”)

 

Drogi Użytkowniku!

Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep.
Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

 

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

"CLARENA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA" z siedzibą pod adresem: ul. Clareny 2, 51-361 Wilczyce, wpisaną do Krajowego Rejestru Sądowego - rejestru przedsiębiorców przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej we Wrocławiu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod nr KRS 0000302611, o NIP: 8961390845, nr REGON: 02010434000000.

Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych, napisz do nas na adres e-mail: sklep@e-clarena.eu .

 

DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

Twoje dane są przez nas przetwarzane w celach związanych z funkcjonowaniem Sklepu i świadczeniem usług w nim oferowanych. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych w zależności od podejmowanych przez Ciebie działań.

 

PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE W NASTĘPUJĄCYCH SYTUACJACH:

1. kiedy złożysz zamówienie w Sklepie

W jakim celu?

realizacja Twojego zamówienia

Na jakiej podstawie?

umowa sprzedaży lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

obowiązek prawny zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych osobowych (art. 6 ust. 1 lit. c RODO)

Jak długo?

przez okres obowiązywania umowy sprzedaży

do momentu wygaśnięcia obowiązku prawnego, związanego z rachunkowością

ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do momentu, w którym upłynie okres dochodzenia roszczeń
(więcej informacji na ten temat znajdziesz w tabeli nr 8)

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

nie będziesz miał możliwości złożenia zamówienia

 

2. kiedy założysz konto w Sklepie

W jakim celu?

realizacja umowy o prowadzenie konta w Sklepie

Na jakiej podstawie?

umowa o świadczenie usług lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

Jak długo?

do momentu, w którym usuniesz konto

ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do momentu, w którym upłynie okres dochodzenia roszczeń
(więcej informacji na ten temat znajdziesz w tabeli nr 8)

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

nie będziesz miał możliwości założenia konta i korzystania z możliwości konta, takich jak przeglądanie historii zamówień czy sprawdzenie statusu zamówienia

 

3. kiedy podejmiesz z nami kontakt (np. w celu zadania pytania)

W jakim celu?

obsługa Twoich zapytań lub zgłoszeń

Na jakiej podstawie?

umowa lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) – w przypadku, gdy Twoje zapytanie lub zgłoszenie dotyczy umowy, której jesteśmy lub możemy być stroną

nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu Twoich danych w celu prowadzenia z Tobą komunikacji (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) – jeżeli Twoje zapytanie lub zgłoszenie nie ma związku z umową

Jak długo?

do momentu zrealizowania zamówienia oraz wygaśnięcia obowiązków związanych z przepisami o rachunkowości*

do momentu, w którym uwzględnimy Twój sprzeciw wobec przetwarzania*

ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do momentu, w którym upłynie okres dochodzenia roszczeń
(więcej informacji na ten temat znajdziesz w tabeli nr 8)

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

nie będziemy mieli możliwości udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytanie lub zgłoszenie

 

4. kiedy wejdziesz na naszą stronę z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie działań marketingowych

W jakim celu?

marketing bezpośredni, polegający m.in. na wyświetlaniu spersonalizowanych reklam
(więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Działania marketingowe” i „Ciasteczka” Polityki prywatności).

Na jakiej podstawie?

nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w podanym wyżej celu
(art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Jak długo?

do momentu wygaśnięcia ważności pliku cookie lub do momentu, w którym uwzględnimy Twój sprzeciw wobec przetwarzania *

ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do momentu, w którym upłynie okres dochodzenia roszczeń
(więcej informacji na ten temat znajdziesz w tabeli nr 8)

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

brak możliwości otrzymywania sugestii produktów lub usług, którymi możesz być zainteresowany

 

 

5. kiedy wejdziesz na naszą stronę z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie działań analitycznych

W jakim celu?

analiza sposobu korzystania i poruszania się przez Ciebie po stronie internetowej Sklepu, celem dostosowania strony do potrzeb i zachowania Użytkowników
(więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Działania analityczne” i „Ciasteczka” Polityki prywatności)

Na jakiej podstawie?

nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w podanym wyżej celu
(art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Jak długo?

do momentu wygaśnięcia ważności pliku cookie lub do momentu, w którym uwzględnimy Twój sprzeciw wobec przetwarzania *

ponadto, Twoje dane mogą być przetwarzane do momentu, w którym upłynie okres dochodzenia roszczeń
(więcej informacji na ten temat znajdziesz w tabeli nr 8)

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

nie uwzględnimy Twoich preferencji dotyczących korzystania ze Sklepu w pracach nad jego przystępnością
i intuicyjnością

 

6. kiedy wyrazisz zgodę na otrzymywanie od nas treści marketingowych (np. informacji o ofertach specjalnych) – innych niż newsletter

W jakim celu?

wysyłka informacji marketingowych, zwłaszcza ofert specjalnych

Na jakiej podstawie?

Twoja zgoda na nasze działania marketingowe ((art. 6 ust. 1 lit. a RODO)

Jak długo?

do momentu wycofania przez Ciebie zgody – pamiętaj, w każdej chwili możesz wycofać zgodę. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do momentu, w którym upłynie okres dochodzenia roszczeń
(więcej informacji na ten temat znajdziesz w tabeli nr 8)

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

nie będziesz miał możliwości otrzymywania naszych materiałów marketingowych, w tym informacji o naszych ofertach specjalnych

 

7. kiedy zapiszesz się na newsletter

W jakim celu?

wysyłanie newslettera

Na jakiej podstawie?

umowa o świadczenie usługi wysyłki newslettera lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

Jak długo?

do momentu, w którym wypiszesz się z naszego newslettera

ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do momentu, w którym upłynie okres dochodzenia roszczeń
(więcej informacji na ten temat znajdziesz w tabeli nr )

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

nie będziesz miał możliwości otrzymywania informacji dotyczących Sklepu i naszych usług

 

8. kiedy podejmiesz działanie mogące powodować powstanie roszczeń związanych ze Sklepem lub naszymi usługami

W jakim celu?

ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń przez Strony, związanych z zawartą umową lub świadczonymi usługami

Na jakiej podstawie?

nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych osobowych we wskazanym powyżej celu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Jak długo?

do momentu, w którym upłynie okres przedawnienia roszczeń lub do momentu, w którym uwzględnimy Twój sprzeciw wobec przetwarzania *

Co się stanie, jeśli nie podam danych?

brak możliwości ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń

*w zależności od tego, które ma zastosowanie w danym przypadku i które nastąpi najwcześniej

 

DZIAŁANIA MARKETINGOWE

W ramach Sklepu dokonujemy profilowania – w odniesieniu do Ciebie będzie to miało miejsce, jeśli ustawienia Twojej przeglądarki zezwalają na takie działania. Profilowanie to polega na automatycznej ocenie, jakimi produktami lub usługami możesz być zainteresowany, wykorzystując do tego informacje o wyświetlanych przez Ciebie treściach. Dzięki temu, reklamy produktów lub usług wyświetlane w ramach usług internetowych, z których korzystasz, będą bardziej dostosowane do Ciebie i Twoich potrzeb.

Profilowanie, którego dokonujemy, nie skutkuje podejmowaniem decyzji wywołujących wobec Ciebie skutki prawne lub wpływających na Ciebie w podobnie istotny sposób.

 

DZIAŁANIA ANALITYCZNE

W ramach Sklepu prowadzimy działania analityczne, mające na celu zwiększenie jego intuicyjności i przystępności – w odniesieniu do Ciebie będzie to miało miejsce, jeśli ustawienia Twojej przeglądarki zezwalają na takie działania. W ramach analizy będziemy brać pod uwagę sposób, w jaki poruszasz się po Sklepie – a więc np. to, ile czasu spędzasz na danej podstronie, czy w które miejsca w Sklepie klikasz. Dzięki temu możemy dostosować układ i wygląd Sklepu oraz zamieszczane w nim treści do potrzeb Użytkowników.

 

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

 

TWOJE UPRAWNIENIA

Przysługuje Ci prawo żądania: 

A także prawo:

Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw.

Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
 

CIASTECZKA

Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:

Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:

W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celach:

Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:

Jeśli nie wyłączysz wykorzystywania plików cookies w ustawieniach przeglądarki, oznacza to, że wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie.

Pliki cookies są przez używane, robimy to zgodnie z politykami iż zasadami przetwarzania danych wprowadzonymi przez Facebook i Google. Również okres przetwarzania plików cookies jest wskazany w stosownych politykach i dokumentach wprowadzonych przez Facebook i Google – linki znajdują się poniżej.

Z zapisanych ze Sklepu ciasteczek korzystają podmioty zapewniające nam usługi marketingowe i analityczne – więcej dowiesz się z tabeli poniżej.

Tabela z rodzajami ciasteczek dla usług Facebooka:

https://www.facebook.com/policy/cookies/

Tabela z rodzajami ciasteczek dla usług Google:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=pl

 

USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH

Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, które wspierają nas w prowadzeniu działalności. Powierzamy im do przetwarzania Twoje dane – podmioty te przetwarzają dane wyłącznie na nasze udokumentowane polecenie.

Poniżej znajdziesz listę odbiorców Twoich danych:

DZIAŁANIE

ODBIORCY DANYCH

PRZEKAZANIE DANYCH POZA UNIĘ EUROPEJSKĄ

każde działanie w związku ze Sklepem

hostingodawca

nie ma miejsca

podmiot zapewniający nam wsparcie techniczne/IT

nie ma miejsca

osoby współpracujące z nami na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające naszą bieżącą działalność

nie ma miejsca

kiedy wejdziesz na naszą stronę z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie działań marketingowych

podmiot zapewniający usługi marketingowe

     tak – Stany Zjednoczone **

kiedy wejdziesz na naszą stronę z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie działań analitycznych

podmiot ułatwiający optymalizację strony

tak – Stany Zjednoczone **

podmiot zapewniający statystyki dla Sklepu

tak – Stany Zjednoczone **

kiedy złożysz zamówienie w Sklepie

dostawca płatności

nie ma miejsca

podmiot zapewniający dostawę towaru – chyba że wybrałeś opcję odbioru osobistego

nie ma miejsca

dostawcy oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności

nie ma miejsca

 

kiedy zapiszesz się na newsletter

podmiot zapewniający wysyłkę newslettera

nie ma miejsca

skorzystanie przez Ciebie z usług dostarczanych nam w związku ze Sklepem przez  portale społecznościowe

portale społecznościowe

tak – Stany Zjednoczone **

A ponadto:

odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim jesteśmy zobowiązani do udostępnienia im danych.

 

PRZEKAZYWANIE DANYCH OSOBOWYCH DO PAŃSTW SPOZA UNII EUROPEJSKIEJ

** Twoje dane osobowe będą przetwarzane również przez podmioty spoza Unii Europejskiej – w przypadkach, które w powyższej tabeli zostały oznaczone dwiema gwiazdkami. Właściwy poziom ochrony Twoich danych, w tym poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń, zapewnia uczestnictwo tych podmiotów w Tarczy Prywatności UE-USA, ustanowionej decyzją wykonawczą Komisji Europejskiej jako zbiór zasad gwarantujących odpowiednią ochronę Twojej prywatności.

 

Dane kontaktowe